Zowel particulieren als bedrijven kunnen beroep doen op burn-out coaching. 

Particulieren: 

- 1 op 1 sessies: burn-out traject 

Bedrijven: 

- 1 op 1 begeleiding management 

- preventie en sensibilisering 

- lezingen rond burn-out of stress klachten 

Burn-out is een zeer veel besproken topic momenteel. Gedurende een burn-out traject, lezing of sensibilisering wordt er steeds de focus gelegd op de verschillende aspecten van een burn-out: het ontstaan, het verloop en de genezing. Er wordt tevens gekeken naar de manier van werkhervatting (zowel voor de persoon in burn-out als hoe je dit als werkgever kan aanpakken) en hoe een burn-out door de omgeving ervaren wordt. 

Wat is een burn-out? 

Bedenk even een simpele batterij, zoals de batterij waar je gsm mee uitgerust is. Deze batterij loopt doorheen de dag leeg. Wanneer de batterij leeg is, laden we onze gsm op en is er geen probleem meer. Wanneer de batterij niet op tijd opgeladen wordt, valt onze gsm uit. In geval van nood kan je een externe batterij gebruiken om je gsm snel bij te laden zonder stopcontact. Maar als ook deze noodbatterij leeg is, zal onze gsm onvermijdelijk uitvallen. Dit is simpele wetenschap. 

In ons lichaam gebeurt weinig anders. Je lichaam heeft een bepaald metabolisme (dit is een manier waarop ons lichaam om gaat met energie en hoe energie vrij komt) en heeft een bepaalde hoeveelheid energie beschikbaar per dag. Dit verschilt van persoon tot persoon.  Gedurende een dag doe je activiteiten die je energie kosten. Dit is niet erg want 's nachts slaap je en wordt je batterij terug opgeladen. 's Morgens begin je met een propere lei. Dit is in normale situaties en de ideale wereld.

Helaas hebben we soms onbewuste energie slorpers en kan je onvoldoende opladen gedurende je slaap. Je verbruikt meer dan je kan opladen. Op een bepaald moment valt je lichaam op een nood-reserve (beschikbaar voor overleving, een instinct dus ). Wanneer je nog steeds niet door hebt dat je lichaam in overleving gaat, en blijft afsnoepen van je nood batterij dan kom je in een chronisch tekort. Dit tekort kan in sommige gevallen zo ver gaan dat ook die nood batterij op raakt. Wat vervolgens gebeurd is weinig anders dan in het geval van onze lege gsm. Je lichaam kan niet meer en schakelt uit. Dit is het moment waarop iemand doorgaans de diagnose burn-out krijgt. Hoewel dit niet erkent is als ziekte, is een burn-out een zeer ernstige aandoening die je moet behandelen op de juiste manier. Als je niet de juiste aanpak hanteert, sleept een burn-out jaren aan.